Genealogie

Welkom op het Stamboom onderzoek van de familiestichting Sparreboom.

Klik op de button 'Stamboom Sparreboom' rechts om naar de laatste versie van onze stamboom te gaan. Deze stamboom bestond in eerste instantie uit een IJsselmondse, Groningse en Friese tak. Deze takken zitten nog "los aan de boom", we weten niet precies of en waar de takken een relatie met elkaar hebben. Omdat de drie geografisch gescheiden takken wel alle zijn opgezet rond de familienaam 'Sparreboom' is er niets op tegen om ze alle in één bestand weer te geven. Dit totale bestand is nu te vinden onder de button 'Stamboom Sparreboom'.

Vanaf het prille begin van onze stichting in 1990 is onderzoek naar onze voorouders het belangrijkste doel geweest. Dat komt tot uiting in vrijwel alle Familiebladen die de leden in de afgelopen jaren hebben ontvangen. Genealogieonderzoek is een zeer tijdrovend gebeuren en moet heel nauwkeurig worden uitgevoerd. Op deze site zullen we onze wetenswaardigheden en voortgang proberen bij te houden. Bijdrages van leden en niet-leden (bijvoorbeeld andere genealogiestichtingen) is daarbij zeer welkom.

Wij werken met het computerprogramma 'Gramps', hierin staan alle tot nu toe verzamelden persoonsgegevens opgeslagen. We kunnen nu de stamboom eenvoudig aan de leden van de stichting presenteren en gegevens delen. Ook zijn mutaties in het stamboom-bestand met dit programma snel uit te voeren.

Een korte uitleg:

Klik maar eens rechts op de button 'Stamboom Sparreboom'. Klik vervolgens op menubutton 'Achternamen' en er verschijnt een lijst met achternamen zoals die in ons bestand zijn opgenomen. De lijst is alfabetisch en iedere letter is aan te klikken met de muis. Klik op de 'S'. Door naar beneden te scrollen (met het muiswieltje of met de pijltjestoetsen) kommen we bij 'Sparreboom'. Er verschijnt een lijst met alle bekende voornamen van de achternaam 'Sparreboom'. We kiezen hier de voornaam 'Aafje' door op deze naam te klikken.

Nu krijgen we meer informatie van Aafje en zien bijvoorbeeld hoe haar vader, moeder, broers en zussen heten. Ook die zijn weer aanklikbaar.

Onderaan is een grafische voorstelling van de voorouders weergegeven (in zowel mannelijke als vrouwelijke lijn) waarvan iedere weergegeven persoon aanklikbaar is. Op deze wijze van klikken en doorklikken kan de gehele stamboom doorzocht worden. Wees wel bewust dat er alleen namen zijn opgenomen die we mogen publiceren, we houden ons aan de Wet bescherming persoonsgegevens. Linksboven staat een link die naar de inhoud van deze wet leidt mocht u hier meer over willen weten.

Bovendien zijn alle brongegevens verwijderd, ook die mogen niet altijd gepubliceerd worden.

Klik op een van de bovenstaande menubuttons' om verder te gaan.

Privacyverklaring

Familiestichting Sparreboom

p>

2018

p>