Genealogisch Onderzoek 1

Hier staat informatie over het genealogisch onderzoek van de familiestichting Sparreboom.

De bedoeling van genealogie is om meer te weten te komen van onze voorouders. En om inzicht te krijgen in hun leefomstandigheden. Omdat onze voorouders leefden te midden van andere families is het van belang om ook daar kennis van te krijgen. Dit is tegenwoordig een stuk eenvoudiger geworden omdat veel andere families ook een website op het internet hebben. Deze webpage zal links naar deze websites gaan bieden. Bijdrages van leden en niet-leden (bijvoorbeeld andere genealogiestichtingen) is daarbij zeer welkom!!

Bovendien zullen hier allerlei vragen worden vermeld die voortkomen uit het onderzoek. Want ook al bestaat de stichting in 2015 al 25 jaar, er zijn nog steeds onopgeloste zaken. In onze gegevensverzameling staan nog steeds personen vermeld zonder geboorte- of overlijdensdatum. Ook zoeken we naar de roepnamen van alle in ons bestand aanwezige personen. Die zijn van belang omdat op internet mensen alleen hun roepnaam vermelden en niet hun geboortenaam.

Een zoektocht:

Hieronder staat het 'zoekplaatje' van het Stamboomforum. Daarin staan foto's van bekende of onbekende personen waar een vraag aan is gekoppeld. Kijk hier af en toe eens naar, wellicht kunt u zo'n vraag wel beantwoorden! Als er op een foto is geklikt verschijnen aan de rechterkant een aantal buttons, een daarvan leidt naar de vraag.

Klik links op Onderzoek 2 om verder te lezen...

Familiestichting Sparreboom
2015