Vele wegen leiden naar Sparreboom

Handleiding

Wanneer op menubutton 'Achternamen' wordt geklikt verschijnt een lijst met een aantal achternamen zoals die in ons bestand zijn opgenomen. De lijst is alfabetisch en iedere letter is aan te klikken met de muis.

Stel, u wilt iets weten over Aafje Sparreboom. Klik op de 'S'. Door naar beneden te scrollen (met het muiswieltje of met de pijltjestoetsen) kommen we bij 'Sparreboom'. Er verschijnt een lijst met alle bekende voornamen van de achternaam 'Sparreboom'. We kiezen hier de voornaam 'Aafje' door op deze naam te klikken.

Nu krijgen we meer informatie van Aafje en zien bijvoorbeeld dat zij 20 jaar oud is geworden en geboren is in de Albrandswaard. Ook komen we te weten hoe haar vader, moeder, broers en zussen heten. Alle namen van deze personen zijn aanklikbaar en brengen u bij de informatie van die persoon.

Onderaan het scherm is een grafische voorstelling van de voorouders weergegeven (in zowel mannelijke als vrouwelijke lijn) waarvan iedere weergegeven persoon aanklikbaar is. Op deze wijze van klikken en doorklikken kan de gehele stamboom doorzocht worden. Echter, er zijn alleen namen opgenomen die we mogen publiceren want we houden ons aan de Wet bescherming persoonsgegevens.

Wanneer in het menu op 'Individuen' wordt geklikt kan worden gezocht op voornamen. De eerste groep begint met een ',' want daarvan is de achternaam niet bekend. Als er naar beneden wordt gescrolled worden de voornamen voorafgegaan door een achternaam in alfabetische volgorde. De stamboom bevat geen afzonderlijke zoekfunctie, maar door <ctrl>"F' in te typen komt een zoekhulp in de browser tevoorschijn. Hiermee kan een naam redelijk vlot gevonden worden. ook in dit scherm is iedere naam aanklikbaar.